De 5 duurste hotels van Nederland

Er is niets lekkerder dan je vergapen aan de weelde en luxe van dure hotelkamers. In dit artikel vind je de 5 duurste hotelkamers van Nederland. Het zal je niet verbazen dat al deze hotels in Amsterdam staan, maar weet jij al waar je meer dan €12.000 moet betalen om een nachtje te blijven logeren?

Presidential Suite in het Kransapolsky Hotel – nh-collection.com/

5. Presidential Suite, Krasnapolsky Hotel.

Een appartement van 100 vierkante meter met het beste uitzicht op de Dam en natuurlijk het paleis op de dam. De presidential suite heeft een eigentijds interieur, met een eigen balkon en natuurlijk een jacuzzi. De prijs? €3.000 per nacht.

Royal Suite in het The Grand Amsterdam Hotel – thegrand.com

4. Royal Suite, The Grand Amsterdam.

Misschien ziet de Royal Suite van het Sofitel The Grand Hotel Amsterdam er vertrouwd uit, het werd namelijk gebruikt in de Hollywood-film Oceans Twelve. De Royal suite is rond de 100 vierkante meter en ligt op de bovenste verdieping van het hotel. Het heeft een eigen terras met uitzicht op de binnenplaats en beschikt daarnaast over een bad met tv, een inloopregendouche, toiletartikelen van Hermès en een eigen klimaatregeling. Een korte lijst van de vorige beroemde gasten: Micheal Jackson, George Clooney en de Brad Pitt. Deze kamer boek je voor €3.500 per nacht.

Royal Suite in het Amstel Hotel – intercontinental.com

3. Royal Suite, Amstel Hotel.

Net als zijn voorganger is ook deze suite geschikt voor echte royals. De suite is namelijk meer  dan 115 vierkante meter groot en het heeft de beste locatie aan de Amstel. Deze eersteklas suite in het Intercontinental Amstel Hotel spreekt echt voor zich. Het Royal heeft een interieur in klassieke Franse stijl, met hoge plafonds, vergulde elementen en prachtige vloeren. Gasten kunnen gebruik maken van een ruime en comfortabel ingerichte woonkamer, een eetkamer voor 8 personen, een luxe kantoorruimte, een comfortabele slaapkamer met een hemelbed, een kleedkamer. Niet te vergeten een privébalkon met het beste uitzicht op de Amstel. Daarnaast heeft de suite kogelwerend glas en kan de hele verdieping worden afgesloten voor volledige privacy en veiligheid. De Royal Suite boek je al voor €3.650 per nacht.

De Brentano Suite, Waldorf Astoria by Hilton – hilton.com

2. Brentano Suite, Waldorf Astoria.

Dit hotel uit de Hilton-hotelgroep bevindt zich aan de Herengracht en is een van de meest luxueuze hotels van Amsterdam. Niet zo vreemd dat ze de op een na duurste suite van de stad bieden. De Brentano Suite is een van hun kenmerkende suites en biedt meer dan 120 vierkante meter leefgenot. De Brentano Suite beschikt over een ruime en lichte koninklijke suite met een geweldig uitzicht op de gracht, een aparte eetkamer, een studeerkamer, authentieke maar decoratieve open haarden en een grote slaapkamer met een super kingsize bed. Het komt allemaal met eersteklas service om de gasten te verwennen. Natuurlijk mag een Michelin-sterrenrestaurant niet ontbreken voor zo een hotel. Je slaapt hier al voor €4.350 per nacht.

Nummer één: de Imperial Suite van het Okura Hotel – okura.nl/

1. Imperial Suite, Okura Hotel.

Er is altijd één die de kroon spant, in dit geval is het een hele speciale. De Imperial Suite bevindt zich in het Okura Hotel en heeft minimaal drie records! Het is niet alleen de duurste hotelsuite van Amsterdam, met zijn 12.500 euro per nacht. Naast dit record is het ook de grootste hotelsuite van Amsterdam en zelfs de Benelux (België, Nederland en Luxemburg). De suite bevindt zich op de 17e en 18e verdieping, met een totaal van 485 vierkante meter! En zoals je kunt verwachten, heeft het alle privévoorzieningen die je maar kunt wensen, zelfs een privébioscoop. Ook zeer uniek is dat de gasten kunnen kiezen uit de vier restaurants in het hotel, die allemaal zijn geaccrediteerd met een Michelin-ster! Qua prijs is dit dan ook een flinke stap omhoog ten opzichte van de andere hotels: een nachtje in de Imperial Suite kost je €12.500. Gespreid betalen is helaas niet mogelijk.

Joost de Vries

Hoi! Mijn naam is Joost, en ik schrijf regelmatig stukken voor Beste-Hotel.nl.

@Beste-hotels.nl op instagram
Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden met ID 1.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.